Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Εύκολα cupcakes με μπανάνα



Τα cupcakes έγιναν μόδα και περνούν στην πρώτη θέση της βιτρίνας του ζαχαροπλαστείου. Με μια απλή συνταγή όπως αυτή που ακολουθεί μπορείτε να τα φτιάξετε εύκολα και οικονομικά στην κουζίνα σας, μέσα σε 20 λεπτά.
Κι αν πρωτοτυπήσετε στη διακόσμηση, στείλτε μας μια φωτογραφία των δικών σας
cupcakes να την ανεβάσουμε στο wall μας!



Υλικά

για τα cupcakes:
1/2 φλ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. ζάχαρη
2 αβγά
1/2 φλ.
sour cream*
2 ώριμες μπανάνες κομμένες σε φέτες
1 1/2 φλ. αλεύρι
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή μία δόση βανίλια σε σκόνη

για την επικάλυψη:
1/2 φλ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
225 γραμ.
cream cheese σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλ. άχνη ζάχαρη
πολύχρωμα καραμελάκια ή «σκουληκάκια» για τη διακόσμηση

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C. Τοποθετείτε τα καραμελόχαρτα σε φόρμα για κεκάκια.
Χτυπάτε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα-ένα τα αβγά. Προσθέτετε τη
sour cream και τις μπανάνες και ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

2. Σε ένα μπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Προσθέτετε το μείγμα στο μίξερ και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί, για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε τη βανίλια και ανακατεύετε ελαφρά.

3. Γεμίζετε κάθε καραμελόχαρτο μέχρι τα 2/3 και βάζετε τη φόρμα στο φούρνο. Γυρίζετε τη φόρμα κατά 180 μοίρες στη μέση του ψησίματος. Τα cupcakes θα είναι έτοιμα σε 18-20 λεπτά, όταν αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα και όταν θα βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα αν τα τρυπήσετε στη μέση. Αφού τα βγάλετε από το φούρνο, αφήστε τα στη φόρμα για 5 λεπτά και μετά μεταφέρετέ τα σε σχάρα για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

4. Αναμειγνύετε τα υλικά της επικάλυψης μεταξύ τους. Τοποθετείτε δύο κουταλίες της σούπας από την επικάλυψη επάνω σε κάθε cupcake. Κρατήστε με το ένα χέρι το cupcake και με το άλλο μια πλαστική σπάτουλα. Γυρίστε με το χέρι σας το cupcake και κρατήστε τη σπάτουλα σταθερή, ώστε να πάρει στροβιλιστό σχήμα η επικάλυψη. Προσθέστε τα καραμελάκια. Εάν δεν τα καταναλώσετε άμεσα, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο μέχρι και για τρεις μέρες.


* Δεν βρίσκω sour cream!
Εάν δυσκολεύεστε να βρείτε sour cream, αντικαταστήστε με πλήρες γιαούρτι το οποίο θα αδειάσετε μέσα σε ένα τουλπάνι και θα το πιέσετε να βγει σε μπωλ. Καθώς περνά μέσα από το τουλπάνι, το γιαούρτι αποκτά πιο παχύρευστη υφή. Σκεπάζετε το μπωλ και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μετά είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου