Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Επαγγελματικές συμβουλές: Μετράτε σωστά το αλεύρι;



Πολλές φορές, «καταδικάζουμε» μια συνταγή σε αποτυχία από την πρώτη μας κιόλας κίνηση: το μέτρημα του αλευριού. Επειδή το αλεύρι συμπιέζεται μέσα στη συσκευασία του, είναι πολύ εύκολο να γεμίσουμε το φλιτζάνι ή τη μεζούρα μας με περισσότερο αλεύρι από αυτό που πρέπει. Για να μη την πατήσουμε, ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:

1.    Με ένα κουτάλι, ανακατεύουμε και αφρατεύουμε το αλέυρι μέσα στη συσκευασία.
2.    Χρησιμοποιούμε κουτάλι για να μεταφέρουμε το αλεύρι από τη συσκευασία στη μεζούρα μέτρησης.
3.    Χρησιμοποιούμε μαχαίρι ή σπάτουλα για να «ισιώσουμε» το αλεύρι στη μεζούρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου