Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Πίτσα που δεν θέλει ζύμωμα


Η πίτσα είναι ένα φαγητό που αρέσει σε όλους. Οταν φτιάχνεται με σπιτικά υλικά, αρέσει και στη μαμά. Η συγκεκριμένη συνταγή κάνει την υπόθεση σπιτική πίτσα πιο εύκολη επειδή, πρώτον, δεν θέλει ζύμωμα και, δεύτερον, μπορείτε να κρατήσετε το ζυμάρι στο ψυγείο για 12 μέρες. Ετσι, την επόμενη φορά που κάποιος θα σας πει «πού να περιμένουμε τώρα να την ψήσεις, άσε να πραγγείλουμε απ’ έξω να τελειώνουμε...» θα είστε σε θέση να απαντήσετε «η παραγγελία θα είναι στο πιάτο σας σε 30 το πολύ λεπτά. Και δε θα σας στοιχίσει και τίποτα».





Υλικά:

2 ¾  φλ. χλιαρό νερό
2 φακελάκια μαγιά σε σκόνη
1 ½ κ.σ. χοντρό αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
1/4 φλ. ελαιόλαδο
6 ½ φλ. αλεύρι

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μεγάλο μπολ και δουλεύοντας με ξύλινη κουτάλα, ή στον κάδο του μίξερ εφόσον διαθέτετε ειδικό εξάρτημα για ζύμωμα, ανακατέψτε τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο με το νερό.

2. Προσθέστε το αλεύρι, χωρίς να ζυμώσετε. Εάν δουλεύετε με το χέρι, ίσως βοηθήσει να βρέξετε τα χέρια σας για να ενσωματώσετε το αλεύρι.

3. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μεγαλύτερο σκεύος και σκεπάστε (όχι αεροστεγώς) με καπάκι. Αφήστε την να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να φουσκώσει και να ξεφουσκώσει (ή να γίνει επίπεδη από επάνω), για δύο σχεδόν ώρες.

4. Εάν δεν την χρησιμοποιήσετε την ίδια μέρα, μπορείτε να την κρατήσετε στο ψυγείο σκεπασμένη με καπάκι (αλλά όχι αεροστεγώς) για 12 μέρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου