Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Σαλιγκαρο-λουκάνικα


Εντάξει, θα παραδεχθούμε ότι η συνταγή αυτή δεν εκτελείται με ταχύτητα λαγού, αλλά το αποτέλεσμα δικαιώνει τον κόπο. Μπορείτε μάλιστα να «κλέψετε» λιγάκι και να έχετε το ζυμάρι έτοιμο στο ψυγείο από την προηγουμένη. Τα σαλιγκαρολουκάνικα πάντως κάνουν θραύση και οι μικροί βοηθοί τρελαίνονται να τα «συναρμολογούν». Σκεφτείτε δημιουργικά και βάλτε τα σαλιγκαρολουκάνικά σας να βοσκήσουν στην πρασινάδα που θέλετε να φάνε και τα παιδιά σας.    


Σαλιγκαρολουκάνικα

Υλικά:

6 βραστά λουκάνικα
1 δόση της βασικής συνταγής για εύκολη ζύμη (αν δεν την έχετε ήδη, ανατρέξτε στη σελίδα Επαγγελματικά Μυστικά )
1 λεπτή φέτα από κίτρινο τυρί
ελιές
καρότο

Εκτέλεση:

Η μαμά

1.    Φτιάχνετε μία δόση για ζυμάρι της βασικής συνταγής για εύκολη ζύμη.
2.    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C.  
3.    Ανοίγετε το λουκάνικο και κόβετε σε λεπτές φέτες το πίσω μισό του. Ανοίγετε το ζυμάρι και το κόβετε σε τρεις μακρόστενες λωρίδες. Τυλίγετε το ζυμάρι γύρω από το λουκάνικο, στερεώνοντάς το στις οπές που έχετε χαράξει. Διπλώνετε το ζυμάρι που περισσεύει σε σπιράλ και φτιάχνετε το κέλυφος του σαλιγκαριού. Ολα αυτά, τα κάνετε με μία από τις λωρίδες που έχετε κόψει.
4.    Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα σαλιγκάρια και ψήνετε για 10 - 15 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα το ζυμάρι.  

Οι μικροί μάγειρες

1.    Από τη στιγμή που θα βάλει η μαμά τα σαλιγκάρια στο φούρνο, μετρήστε 10 λεπτά και θυμίστε της να κοιτάξει αν έγιναν. Αν σας πει ότι δεν έγιναν ακόμη, θυμίστε της να τα κοιτάξει πάλι σε 5 λέπτα.
2.    Αφού η μαμά βγάλει προσεκτικά τα σαλιγκάρια από το φούρνο και τα αφήσει να κρυώσουν λιγάκι, πάρτε τη φέτα του τυριού και κόψτε (με το χέρι ή με ένα μαχαίρι με στρογγυλεμένη μύτη) μικρούς κύκλους για να φτιάξετε τα μάτια των σαλιγκαριών σας. Μετρήστε προσεκτικά τα λουκάνικα, για να ξέρετε πόσα μάτια θα χρειαστείτε.
3.    Συνεχίστε κόβοντας μια ελιά σε μικρά κομμάτια για να φτιάξετε τις κόρες των ματιών. Αν σας δυσκολεύουν οι ελιές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σταφίδες.  
4.    Ζητήστε από τη μαμά να σας κόψει ένα καρότο ή αγγούρι σε λεπτές λωρίδες για να φτιάξετε τις κεραίες του σαλιγκαριού.
5.    Συναρμολογήστε το σαλιγκάρι σας.
6.    Επειδή στα σαλιγκάρια αρέσει πολύ το χορτάρι, μην ξεχάσετε να τους φτιάξετε και ένα μικρό κήπο από μαρούλι, αγγούρια ή λάχανο για να τσιμπολογάνε.

Βάλτε πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα στο τραπέζι και καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου